Liquid Chlorophyll

Tekutý alkalizující přípravek

Chlorofyl, který propůjčuje rostlinám jejich zelenou barvu, je extrémně účinná zásaditá látka, za jejíž pomoci můžete zachovat nebo obnovit acidobazickou rovnováhu svého těla. Kromě toho je také skvělým detoxikačním prostředkem a má rovněž mírné diuretické účinky, takže je nepostradatelnou součástí očistné terapie.


Deset výhod chlorofylu

Už ve škole jsme se učili, že rostliny jsou zelené díky chlorofylem a že se zázračným způsobem "živí" sluncem. Stejně jako životodárné sluneční paprsky, i chlorofyl je pro nás velmi důležitý, avšak naše současné stravovací návyky nám dopřávají mnohem méně "zelené barvy", jak bychom potřebovali.

Blahodárné účinky chlorofylu bychom mohli vyjmenovávat na několika stranách, místo toho Vám nyní přinášíme jeho 10 výhod:

  1. Chlorofyl zmírňuje pocit hladu. Podle jisté studie, zveřejněné v září roku 2013, dvacet žen s mírnou nadváhou konzumovalo během jednoho týdne dvakrát denně jídlo s obsahem chlorofylu, jednou denně jídlo bez chlorofylu. Konstatovali, že po konzumaci jídla s obsahem chlorofylu byly méně hladové a jejich hladina cukru v krvi byla stabilnější. Podle zkušeností je možné pomocí chlorofylu snížit pocit hladu a podpořit tak hubnutí.
  2. Čisté a odstraňuje zápach. Chlorofyl je vynikající vnitřní "deodorant" ať už se jedná o tělesný pach, nebo o inkontinenci. Tuto vlastnost chlorofylu zkoumali v domově důchodců u 62 pacientů. Dotyční lidé konstatovali, že se u nich zmírnily příznaky zácpy a také snížila tvorba plynů ve střevech.
  3. Urychluje hojení ran a regeneraci. Účinek chlorofylu podporující hojení ran, který zkoumali již před 100 lety na Butlerově Univerzitě, potvrdily i nejnovější studie.
  4. Je výrazný přírodní detoxikační prostředek. Vedle detoxikaci střev zabraňuje chlorofyl vstřebávání těžkých kovů a jistá studie dokázala, že má stejný účinek iv případě některých rakovinotvorných látek. Podle výzkumů se 95% přijatého množství aflatoxinu - který je známou rakovinotvorný látkou - vyloučilo z organismu do jednoho dne po užití chlorofylu.
  5. Pečené maso, jídla připravované ve velkém množství oleje obsahují chemické sloučeniny (např. Akrylamid), které mohou poškozovat tkáň tlustého střeva, vytvářejíc tak prostor pro vznik rakoviny. Zkoumání tkáně tlustého střeva u lidí konzumujících současně i chlorofyl ukázalo, že ve srovnání s tkání u lidí, kteří chlorofyl nekonzumovali, k poškození tkáně nedošlo.
  6. Supersilný antioxidant! Chlorofyl chrání buňky před oxidačním poškozením, před škodlivými účinky volných radikálů.
  7. Je schopen zastavit růst plísní Candida albicans. Jelikož 60-70% obyvatel je infikováno, tento účinek chlorofylu má obrovský význam.
  8. antibakteriální účinek. Tradiční léčitelství už dávno využívá chlorofyl při infekčních onemocněních a zkušenosti hovoří o tom, že chlorofyl odstraňuje otoky a zarudnutí provázející zánět.
  9. Pomáha lidem trpícím anémií. Chlorofyl získaný z řas a vojtěšky je vynikajícím zdrojem snadno se vstřebávajícího železa.
  10. Má příznivý vliv na trávení a dobíjí organizmus energií. Vedle mnoha pozitivních fyziologických účincích chlorofyl i alkalizuje dále bohatě zásobuje náš organismus vitamíny a minerálními látkami.

Věděli jste? Chlorofyl je nazýván také zelenou krví nebo krví rostlin, protože jeho molekulová struktura je velmi podobná struktuře krevního barviva hemoglobinu. Avšak důležitým rozdílem je, že zatímco hemoglobin obsahuje ionty železaFe (II), chlorofyl obsahuje hořčík Mg (II).