Zenthonic

Tekuté antioxidanty s mangostanem

ZenThonic je koncentrát na bázi superovoce mangostan, který má mimořádně silný obsah antioxidantů v tekuté formě. Jeho cenná vláknina, bioflavonoidy, vitaminy a minerály pomáhají při ochranných procesech proti volným radikálům, které poškozují buňky, a mohou zpomalit proces stárnutí, mají příznivé účinky na kardiovaskulární systém, poskytují zvláštní podporu imunitnímu systému a zlepšují fyzickou kondici.

Plody mangostanu jsou velmi bohaté na xanthony, antioxidanty ze skupiny flavonoidů. Z více než 200 xanthonů, které jsou nyní známy, je 40 v plodech mangostanu. Dále obsahují polyfenoly, katechiny a velké množství vody. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamin C a vápník. Džus mangostanu pomáhá při léčení depresí, protože reguluje hladinu serotoninu a tryptofanu v krvi. Energetická hodnota je přibližně 70 kcal ve 100 g dužiny.

Mangostan se používá v tradiční medicíně v Asii, zejména v Thajsku, v Malajsii, na Filipínách, ve Vietnamu, v Indii a Číně. Účinkuje jako antibiotikum a antiparazitikum, užívá se při hojení ran, léčbě tuberkulózy, malárie, při zánětech uší, nosní sliznice, dýchacích cest, při zánětech močových cest, střevních potížích i dalších onemocněních. Mangostan dokáže utlumit bolest, odstraňuje únavu a nevolnost a snižuje teplotu.

Wikipedie


ZenThonic koktail

Přísady: 1 polévková lžíce ZenThonic-u, 1-2 čajové lžičky březového cukru, 1 měsíček citronu, 1 polévková lžička borůvkového sirupu, 10 ks míchaného čerstvého bobulového ovoce (např .: borůvky, maliny, ostružiny, rybíz, třešně), ledové kostky , studená soda nebo minerální voda.

Příprava: Ovoce spolu s citronem vložte do poháru. Přidejte k němu březový cukr, borůvkový sirup a ZenThonic, jemně je promíchejte a doplňte ledem a minerálkou. Připravený nápoj můžete ozdobit ovocem a kolečky citronu.

Je dobré vědět! ZenThonic koktejl spolu s přidaným ovocem je skutečná antioxidantové bomba. V letních vedrech a při zátěži způsobené silným UV zářením bude tento osvěžující nápoj mimořádně užitečný pro naši pleť, oči a pro celý náš organismus.


Báječný ZenThonic

"Tenhle přípravek se mi moc osvědčil, hlavně v době, kdy tma byla déle než den a sluníčko málo svítilo.V kombinaci s Rhodiolinem mě téměř zázračně dostal do dobré nálady a celkově jsem byla nějak aktivnější. Sousedka mi teď říká, jestli jsme vůbec doma, že se od nás neozývá žádná hlučnější výměna názorů. Od té doby jsem spotřebovala už 5 balení a ke svému údivu dokonce přestávám potřebovat brýle."


Xanthony v ovoci mangostan

Ze studií vyplývá, že pro xantony jsou možné tyto farmakologické účinky: antioxidační, antimikrobiální, stimulace centrálního nervového systému, hepatoprotektivní a/nebo imunomodulační. Mangostan může mít také vliv na hypertenzi, cukrovku, rakovinu a záněty*, kromě toho může zvyšovat počet NK (natural killer) buněk, což jsou hlavní buňky vrozené imunity.


NONI, ZENTHONIC A ZÁVAŽNÁ ONEMOCNĚNÍ

ZenThonic - obsahuje výtažky z různých druhů ovoce, především z mangostanu nazývaného v jihovýchodní Asii „Ovocem bohů". Mangostan obsahuje velké množství xantonu, flavonoidu se silnými antioxidačními účinky, ale také celou řadu jiných antioxidantů (polyfenolů a katechinů). Produkt ZenThonic je kromě mangostanu obohacen i o červené hrozny, borůvky, jahody, maliny, jablečný a hruškový koncentrát. Z výjimečných účinků, které tento výrobek má, využijeme ten hlavní – dodává tělu energii:

  • po těžkých chorobách
  • po operacích
  • po úrazech
  • před operací
  • před chemoterapií a ozařováním

17 důvodů proč bychom měli užívat nektar s obsahem mangostanu

Podívejme se, jaké jsou antioxidační a jiné zdraví prospěšné účinky tohoto jedinečného ovoce.

  1. Obsahuje velké množství xantonů,- kvalitní bioaktivní antioxidanty, které zlepšují mezibuněčnou komunikaci i v mozku, kde je přeprava fytochemikálií životně důležitá.
  2. Mangostan obsahuje proteiny (stavební látka buněk), tuky, vlákniny, vápník, fosfor, železo, vitamin B (thiamin), kyselinu askorbovou (vitamin C). Tyto látky podporují dobré fungování buněk a zpomalují stárnutí organismu.
  3. Xantony urychlují i ​​imunitní odpověď organismu.
  4. Složky mangostanu zvyšují životní energii, sílu a zdatnost organismu.
  5. Šťáva z mangostanu podporuje i regeneraci svalů.
  6. Flavonoidy a flavony podporují vitaminy C a E při dosažení jejich normální hladiny v organismu.
  7. Mangostan normalizuje hladinu cukru v krvi (pokud se dávkuje v malém množství a rovnoměrně).
  8. Mangostana se tisíciletí používá na podporu trávení.
  9. Podporuje lymfatický systém při detoxikaci buněk tělesnými tekutinami.
  10. Již delší dobu je známo, že posiluje cévní systém včetně vlásečnic, díky čemuž se účinněji přepravují živiny k buňkám.
  11. Antioxidanty podporují přeměnu slunečních paprsků na vitamin D.
  12. Mangostana se svými xantony zmírňuje bolesti hlavy - včetně migrenózních.
  13. Antioxidanty mangostany (xantony) jsou přizpůsobivé, mění se v závislosti na potřebách organismu. Jsou to bioaktivní látky.
  14. Fytochemikálie ve flavonoidů (oranžovo-bordovo-purpurové pigmenty rostlin) rostliny chrání. Některé jsou bohaté na vysoce výkonné antioxidanty, některé obsahují množství stopových prvků, které ochraňují metabolismus buněk organizmu.
  15. Zvyšuje energii, osvědčila se proti vyčerpanosti.
  16. Pomáhá při udržování normální tělesné hmotnosti.
  17. Závěrem: ŠŤÁVA z mangostanu CHUTNÁ VÝBORNĚ! Může se přidat k různým dezertům, obilným vločkám a dalším běžným potravinám. Snadno si na ni zvyknete, protože její vysoce výkonné xantony nepozorovaně bojují za vaše zdraví.

Celý článek CaliNews (ve slovenštině)