Zelený ječmen a obilné klíčky jsou jedním z nejkoncentrovanějších přírodních zdrojů mnoha biologicky aktivních látek. Jedná se o zejména o enzymy, vitamíny, minerální látky a stopové prvky, antioxidanty, aminokyseliny a proteiny.
Zelený ječmen je mladá ječmenná tráva která navíc obsahuje zelené barvivo chlorofyl, který má vliv na stimulaci růstu tkání a tvorbu červených krvinek.
Obilní klíčky jsou nejcennější části zrna a obsahují plnohodnotné rostlinné bílkoviny pro stavbu buněk a tkání. Jsou bohaté na vitamín E a na nenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu cholesterolu v krvi obilné klíčky jsou nejbohatším zdrojem tříslovin – celulóze upravujících funkci zažívacího traktu.
Zelený ječmen a obilné klíčky obsahují celé spektrum vitamínů, zejména vitamíny skupiny B. Ty jsou nepostradatelné pro zdravé srdce, nervů, pokožky, krve a mozku. Dále obsahují pro organismus dobře přístupné spektrum minerálních látek a stopových prvků (vápník, draslík, hořčík, křemík, železo, chrom a další).
Do výrobku je přidáván stopový prvek zinek… přítomnost zinku v organismu je nezbytnou podmínkou pro správné fungování řady enzymatických systémů. Přítomnost zinku v potravě je důležitá nejen v době růstu organismu, kde jeho nedostatek vede k opožďování tělesného i duševního dospívání, ale i v dospělosti.
Přidané vitamíny – vitamín B6, vitamín B2, vitamín B12 a kyselina listová umožňují obnovu poškozených enzymů podporují metabolizaci homocysteinu a výrazně podporují vlastní imunitu organismu. Při pravidelné konzumaci složky tohoto výrobků upravují trávení a posilují obranyschopnost organismu.