Vitamin C je známý především jako vitamin, který je účinný proti nachlazení. Posiluje činnost imunitního systému a v poslední době byly objeveny i další jeho pozitivní účinky na činnost našeho organismu. To by znamenalo, že tato látka má pro naše tělo ještě větší význam, než jsme předpokládali! Podívejme se na pět z nich!
vysoké dávky vitaminu C mohou podporovat regulaci fyziologických reakcí spojených se stresem
ženy, které konzumují více vitaminu C, si mohou v období menopauzy, kdy mají svaly jinak tendenci ubývat, zachovat více svalové hmoty
skupina s vyšším příjmem vitaminu C vykazovala o 33% nižší riziko šedého zákalu a oční čočky těchto osob byly kromě toho jasnější než u skupiny s nižším příjmem vitaminu C.
podle jednoho výzkumu vedou vyšší dávky vitaminu C v průběhu intenzivního tréninku ke spalování více tuku a v důsledku suplementace vitaminem C více cvičili
vitamin C je antioxidant, který je všeobecně známý, ale možná se méně mluví o tom, že je jedním z klíčových antioxidačních ochránců centrálního nervového systému a nedostatek hraje roli ve vývoji různých onemocnění nervového systému (demence, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba)
A vitamín C funguje jako ochranný štít, který musí být masivní, neprodyšný. Rozhodně nestačí přijímat ho v dávce 60 mg denně. Ve většině případů nestačí ani 4000 mg! Vyzkoušejte, budete vidět. Já jsem to už udělal, a od té doby nevím, co je to rýma, chřipka atd .. A mýtus o ledvinových kamenech? Nesouvisí s C vitamínem, ale s hořčíkem. Lépe řečeno s jeho nedostatkem. Již v roce 2010 dokázal jeden rozsáhlý průzkum, že každý třetí obyvatel Slovenska (i Čech) má zoufalý nedostatek hořčíku. A to je ten prvek, který brání vzniku kamenů. I ledvinových!
Takže nebojte se konzumovat vitamin C. Hlavně nyní v rýmové-chřipkovém – zimním období. Alespoň 5 – 6 000 mg denně. A k tomu hořčík, minimálně 500 mg, rozdělen do dvou dávek! Vypití alespoň 2,5 litru tekutin je také základní podmínkou.
… více v obrázku na konci článku
V období, kdy je stále ještě nedostatek čerstvého ovoce, je mimořádně obtížné přijímat všechny minerály a vitaminy ve správném množství. Pokud není možné pokrýt své potřeby z přírodních zdrojů, je velmi důležité doplňovat vitamin C ve zvýšených dávkách ve formě doplňků výživy!
Odvrácení nebezpečí chladného, deštivého a vlhkého období, které v zimě a ještě i na jaře přetrvává, je velkou výzvou dokonce i pro celkem zdravé tělo. Proč? Leukocyty, které se podílejí na činnosti naší imunity, se nacházejí pouze v krevním a lymfatickém systému. Avšak v chladném počasí se cévy stahují a protéká jimi méně krve, a tak je pro imunitní systém mnohem těžší chránit všechny buňky našeho těla proti patogenům.
Vitamin C jako antioxidant podporuje činnost našeho imunitního systému a může také pomáhat zvyšovat jeho odolnost proti virům a bakteriím. Hraje důležitou roli při vstřebávání železa, a železo je přitom podobně jako vitamin C nezbytné pro ochranu proti patogenům.
U oblíbeného produktu s dávkami 1000mg v jedné kapsli C1000 je zvýšený poměr účinné složky – šípky z biozemědělství, které účinky vitaminu C posilují. To vše dělá tento přípravek s postupným vstřebáváním ještě účinnější!
Věděli jste, že maďarský vědec Albert Szent-Györgyi, který získal Nobelovu cenu za to, že izoloval vitamin C a prozkoumal jeho úlohu, užíval až do své smrti v 93 letech 1000 mg vitaminu C denně a kdykoliv onemocněl, tak zvýšil své dávky na 8000 mg!!
Nevíte si rady, jak koupit, zavolejte mi nebo napište