Když už, tak zeleně

Proč užívat zelené potraviny?

V současné stravě mnoha lidem chybí důležité látky. Ve většině případů je to způsobeno nedostatečnou konzumací zeleniny a ovoce. Kdyby všichni lidé začali jíst více zeleniny, pomohlo by jim to? Do značné míry ano, ale je důležité si uvědomit, že dnešní půda je kvůli špatnému zemědělství „vyždímaná“ a díky tomu ani rostliny nemají vše co by potřebovaly. Z toho vyplívá, že nám to, co potřebujeme my, neumí dát v plné výši

Výživa – doplní nám potřebné prvky, aby naše tělo mohlo spolehlivě fungovat a regenerovat se.
  1. Vyčištění těla – se vším, co do sebe dáváme přichází i odpad (pokud jídlo není odpad samo o sobě 😉 ). Jestliže se znečistí trávicí trakt, tak jídlo nemůžeme úplně zužitkovat. Jíme nekvalitní potraviny a ještě si jejich kvalitu snižujeme. Chlorella na sebe váže těžké kovy a chemické látky a vynáší je z těla ven. Ječmen díky vysokému počtu antioxidantů ničí volné radikály. Jako vedlejší efekt může být i nižší váha.
  2. Zásadotvornost – Berou živnou půdu kvasinkám, plísním, zánětům a jiným.
  3. Synergetika – oproti potravinovým doplňkům obsahují obrovské spektrum vitamínů, minerálů, stop. prvků, aminokyselin, enzymů, fytolátek ad. Spolupracují spolu a tím se jejich hodnota několikanásobně zvedá. Izolované látky nedokáží udělat tolik práce, jako velké spektrum více látek.
  4. Životní styl – často se stává, že lidé po začátku užívání zelených potravin se začínají i jinak stravovat, více sportovat a mají úplně jiné chutě. Zlepšuje se i psychika.

Díky všem výše zmíněným důvodům (našlo by se jich určitě o něco víc) může člověk konečně začít žít na 100%. Jeho tělo i mysl se začne léčit, omládne a bude se cítit naprosto skvěle a pln energie.

Proč užívat zelené potraviny značky GW?

Na trhu je velké množství zelených potravin, ale jak si vybrat ty pravé a je v tom opravu nějaký rozdíl? Vybrala jsem si od firmy GreenWays a vysvětlím proč.

  1. Ječmen je pěstován na vyschlých jezerech, které se zavlažily a tím znovu ožily. To znamená, že půda je plná živin, které předává dále do rostlin. Ty jsou potom plné živin a navíc se nemusí hnojit. V okolí nejsou žádné továrny, města a nic, co by mohlo zhoršovat kvalitu vzduchu a tudíž i ječmene. Díky tomu, že je v okolí jen „poušť“ neroste společně s ječmenem moc plevele. To znamená, že se nemusí používat chemické postřiky.
    Chlorella je pěstována v Tchaj-wanu v kvalitní vodě a na přímém slunci. Většina prodejců chlorellu pěstuje v halách a ta se nedokáže plně vyvinout. Z znečištěné vody na sebe natáhne škodlivé látky a do těla je může dodat, i když ji jíme kvůli funkci opačné.
  2. Oba dva produkty jsou důkladně kontrolovány, protože GW je největší evropský prodejce zelených potravin. Jejich marketing je založený pouze na dvou produktech, tudíž si nemůžou dovolit nekvalitní nebo špatné výrobky.
  3. Ječmen se zpracovává technikou odšťavnění a následným usušením za nízkých teplot. Díky odšťavnění se z ječmene stává šťáva bez travní vlákniny, která může podráždit žaludek. Také se tímto procesem stává o mnoho koncentrovanější. Suší se za nízkých teplot, protože se za vyšších teplot ničí důležité enzymy, které v naší stravě jsou v nedostatku.
    Chlorella prochází procesem desintegrace (narušení buněčné stěny). Bez tohohle kroku jsou látky obsažené v chlorelle, pro člověka, nevyužitelné.
  4. Ani do jednoho se nepřidává nic navíc. Ječmen je čistý ječmen a chlorella je čistá chlorella.
  5. Jako jediná firma má GW ISO certifikát, který zaručuje kvalitu výrobků. V České republice potravinové doplňky mít tenhle certifikát nemusí, což je obrovská škoda.
  6. Jsou prodávány formou síťového marketinku. To znamená, že si s koupí zelených kupujeme i poradenství ohledně všeho, co nás při užívání může potkat. Také podporujeme lidi a ne giganty s doplňky stravy.
  7. Pole, která GW využívá by jinak byla pouhá poušť. Díky nim a spotřebitelům je tahle poušť přeměněna v obrovské zelené pole. Koupí přispíváme i na výrobu kyslíku, zaměstnání lidí a jiné ekologické výhody.

Odkazy na GW jsou odkazy na magazín Green Ways. Další informace o zelených potravinách a jejich využití.

Další články o zelených potravinách

  • Zelený zázrak – chlorophyl 

    … Chlorofyl, který propůjčuje rostlinám jejich zelenou barvu, je extrémně účinná zásaditá látka, za jejíž pomoci můžete zachovat nebo obnovit acidobazickou rovnováhu svého těla. Kromě toho je také skvělým detoxikačním prostředkem a má rovněž mírné diuretické účinky, takže je nepostradatelnou součástí očistné terapie.

  • Tajemství pH organismu

    … Když je strava příliš kyselá, tak je pro náš organismus velkou zátěží udržovat správnou hladinu pH. Právě z tohoto důvodu je důležité, abychom našemu tělu pomohli udržet hladinu kyselin a zásad v rovnováze

 

Ukazuji cestu k vnitřní harmonii a zdraví. Pomáhám řešit problémy zdraví i vzájemných vztahů. Na této cestě používám numerologii, intuitivní poselství, ale dle potřeby i karty nebo kyvadlo. Jsem posel zpráv mezi nebem a zemí. Co se máte právě dovědět, tak to vám sdělím. Mým snem je život lidí v harmonii, lásce a radosti, neboť pak nebudou nemoci. Jsem autorkou ebooků zdarma : » 5 energií aneb život závisí na zachování harmonii energií » 5 pravidel JAK najít sám SEBE aneb jak zjistit, kdo jsem a kam směřuji » Výživa podle krevních skupin aneb cesta k vitalitě Můj příběh si přečtěte zde. Jak něco zlé je k něčemu dobré.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů